Kalasadamate päeval saab ülivärsket kala ja laadakraami

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veab, võib Varnjas näha ka kalavargast minki. Fotomeenutus möödunud suvest.
Kui veab, võib Varnjas näha ka kalavargast minki. Fotomeenutus möödunud suvest. Foto: Margus Ansu

23 kalasadamat üle Eesti ootavad täna inimesi külla, et tutvustada sadamate ja kalurite tööd. Mitmel pool peetakse laata ning kohal on kalateadlased ja kalakokad, saab osaleda käsitöötubades ja käia kalakohvikutes. Ning mis kõige tähtsam: kalurite käest saab otse paadist osta ülivärsket kala.

Suurem melu käib mõistetavalt mereäärsetes sadamates, kuid esindatud on ka viis siseveekogude kalasadamat: Võrtsjärve ääres Jõesuus ja Oius, Peipsi ääres Varnjas ja Kolkjas ning Lämmijärve ääres Räpinas.

Näiteks Varnjas toimub paralleelselt kalasadamate päevaga kell 9 alanud suur kalalaat, kuhu on registreerunud 140 kauplejat kala- ja lihatoodetega, käsitöö ja tarbekaupadega, lisaks pakutakse suurt valikut istikuid, taimi ja suvelilli. Esineb ansambel Parvepoisid.

Laat toimub Varnja palvela ja Varnja sadama vahelisel külatänaval ja Varnja seltsimaja hoovil ning jätkub Varnja sadama territooriumil avatud kalasadamate päevaga. Selle raames toimuvad kalateemalised õpitoad, laevasõit Peipsil, lastele oma programm kloun Ummilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles