Klaverikunstnik Tanel Joamets teeb teoks oma ammuse unistuse

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Tanel Joamets oma muusikaklassis Heino Elleri koolis, kus ta koolitab õpilasi, aga kus ta harjutab ka ise – praegu, enne suurt kontserdisarja, neli-viis tundi päevas.  Margus Ansu
Pianist Tanel Joamets oma muusikaklassis Heino Elleri koolis, kus ta koolitab õpilasi, aga kus ta harjutab ka ise – praegu, enne suurt kontserdisarja, neli-viis tundi päevas. Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Pianist Tanel Joamets alustab sel laupäeval koos oma muusikutest partneritega kontserdisarja, mis on olnud ta ammune unistus ja armastus. See tähendab, et Tanel Joamets on aastaid soovinud panna Johannes Brahmsi kõik 16 kammermuusika teost – ta seitse sonaati ja viis triot, kolm kvartetti ja kvinteti – kokku ühte kontserditsüklisse.

Geniaalne helilooja

Aastatel 1833–1897 elanud Johannes Brahms oli nii helilooja, pianist kui ka dirigent ning romantismiajastu suur muusik, kelle menu ja mõjuvõim olid märkimisväärsed juba ta eluajal. Brahms oli ka ise virtuoosne mängija, kel jätkus viiuli-, tšello- ja klarnetimängijaist sõpru, kellega ta koos suure mõnuga oma teoseid ette kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles