Turu jäätmejaama klientide elu läheb kergemaks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava jäätmejaamas tuleb veel mõni aeg läbi ajada väikse kaalu ja käruga.
Turu tänava jäätmejaamas tuleb veel mõni aeg läbi ajada väikse kaalu ja käruga. Foto: Kristjan Teedema

Mullu kevadel sai autokaalu Tartus Jaama tänaval töötav jäätmejaam. Nüüd on ülikoolilinna kahe jäätmejaama omanik MTÜ Tartumaa Jäätmearendus välja kuulutanud hanke Turu tänaval tegutsevale jäätmejaamale autokaalu soetamiseks.

«Ühes jaamas on autokaal, teises pole, inimesed küsivad, miks teises pole,» ütles Tartu keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer. «Sellepärast ongi nüüd hange välja kuulutatud. Autokaal teeb jäätmejaama kasutamise mugavamaks.»

Seni kaalutakse Turu jäätmejaamas tasu eest vastu võetavat kraami väikse kaaluga, suurema laari puhul võtab rämpsu kaalule kärutamine aega ja see on tülikas.

Jaama tänava jäätmejaama ligi 20 000-eurose autokaalu soetamist toetas suures osas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK), tänavu KIK aga sellise asja ostmiseks enam toetust ei eralda. Turu jäätmejaama autokaalu soetab MTÜ Tartumaa Jäätmearendus, ostu eeldatav hind on alla 20 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles