Raatuse kooli külastasid noored välismaalased

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartusse Raatuse kooli tulid nädalaks välisõpilased Slovakkiast, Itaaliast, Hispaaniast ja Poolast.
Tartusse Raatuse kooli tulid nädalaks välisõpilased Slovakkiast, Itaaliast, Hispaaniast ja Poolast. Foto: Rene Leiner ja Janno Joosep Mathias Malmre

Möödunud nädalal sõitis Tartusse Raatuse kooli 33 välisõpilast Itaaliast, Hispaaniast, Poolast ja Slovakkiast. Terve nädala jooksul toimus Erasmus+ kaheaastase projekti We Are CooperARTive viimane nädal, mis lõppes neljapäeva õhtul kontserdiga. 

Iga riik koostas oma vastavalt teemale oma laulu, näiteks eestlased pidid välja tulema reggae stiilis palaga väiksest printsist. Raatuse kooli õpilased esinesid kontserdil viiekesi, neist kaks last laulsid ja kolm tantsisid. 

Kogu nädala, mille välisõpilased Tartus veetsid, elasid poolakad tartlaste kodudes ja ülejäänud majutusasutuses. Eestlaste rühma kuulusid Karl Gregor Urmet, Maria Kõlamets, Cedric Juurma ja Eva Liisa Taigla.

Maria Kõlamets rääkis, et poolakatele meeldib jubedalt saia süüa ja karastusjooke juua. Veel meeldib neile end kogu aeg pesta. Kõlamets ütles, et kui nad Poolas käisid, siis tundus neile uskumatu sealne supp. «Nad valasid keedetud makaronidele puljongi peale ja see oligi nende supp,» märkis ta. 

Noored rääkisid, et poolakatele meeldivad Eestis olevad külakiiged ja poed. «Külakiigelt ei taha nad kunagi koju minna,» ütles Karl Gregor Urmet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles