Kas uue rektori otsustavad loodusteadlaste hääled? (2)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rektorikandidaadid Toomas Asser ja Margit Sutrop debateerisid 5. aprillil ülikooli aulas. Täna selgub, kummast saab Tartu ülikooli uus rektor.
Rektorikandidaadid Toomas Asser ja Margit Sutrop debateerisid 5. aprillil ülikooli aulas. Täna selgub, kummast saab Tartu ülikooli uus rektor. Foto: Margus Ansu

Professor Margit Sutropile ja professor Toomas Asserile on täna märgilisima tähendusega arv 132 – just nii palju on minimaalselt vaja hääli, et emb-kumb saaks valitud Tartu ülikooli uueks rektoriks.

Valimiskogu liikmed võtavad ülikooli peahoones koha sisse täpselt keskpäeval. 12. aprillil kinnitatud valimiskogus on 263 liiget ning sinna kuuluvad ülikooli nõukogu, senati, valdkondade nõukogude ja üliõpilasesinduse liikmed ning professorid ja juhtivteadurid, kelle töökoormus ülikoolis on vähemalt 20 tundi nädalas.

Sõltumata sellest, kui paljud valimiskogu liikmetest saavad valimisel osaleda, tuleb valituks osutumiseks pälvida vähemalt pooled valimiskogu häältest. Kui esimeses voorus kumbki kandidaat seda arvu täis ei saa, järgneb teine voor, kuhu pääseb rohkem hääli teeninud kandidaat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles