Politsei palub abi prügikastide süütajate leidmiseks

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leegid prügikastis.
Leegid prügikastis. Foto: Ants Liigus

Eile, 24. aprillil anti päästeametile teada kuuest prügikasti ja kahest prügikonteineri põlengust. Politsei uurib põlenguid ja palub inimestel, kes midagi nendest teavad, märku anda.

Tartu jaoskonna juhtivuurija Mati Valtna ütles, et praegu on veel selgitamisel, kellele ja kui ulatuslikku kahju nende põlengutega tekitati ning kas on esinenud veel samasuguseid vahejuhtumeid, mis sama aja jooksul aset on leidnud.

«Pärast info koondamist otsustatakse, kas on põhjust alustada väärteo- või kriminaalmenetlust,» rääkis Valtn. Ta selgitas, et kui varaline kahju on üle 4000 euro, alustatakse kriminaalmenetlust, ning kui kahjusunna on alla selle, uuritakse asja väärteo korras.

Menetluse käigus kontrollitakse põhjalikumalt üle ka turvakaamerate salvestised, kuid esmasel hinnangul veendus patrull Turu tänavale reageerimise järel, et turvakaamerate salvestistelt juhtlõngu põlengu põhjuse asjaolude kindlaks tegemisel ei saadud.

Kui kellelgi on teavet, mis aitaks nende põlengute tagamaid selgitada, palutakse sest teada anda politseile telefonil 730 8688 või mati.valtna@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles