Putukaviktoriini võitis Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoriinil pidid õpilased tundma ära erinevad putukaliigid.
Viktoriinil pidid õpilased tundma ära erinevad putukaliigid. Foto: Veljo Runnel

19. aprillil 2018 peetud 6.-12. klasside putukaviktoriinil osales 90 võistkonda Eesti koolidest, üldvõitjaks tuli Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi võistkond.

«Hästi teati tuntud putukaliike ja enamik vastanuid oskas valgete liblikate seast välja valida mustlaik-apollo, samuti tunti foto järgi ära põderpõrnikas. Kõige üllatavam oli, et ainult kolmandik vastanutest oskas fotol olevat kärbest kahetiivaliseks lugeda,» sõnas putukaviktoriini žürii liige Veljo Runnel.

Vanemas astmes jagunesid parimad kohad kahe kooli nelja võistkonna vahel – Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium (1. koht ja 2.-3. koht) ning Lihula gümnaasium (2.- 3. koht ja 4. koht).

Nooremas astmes olid parimad Elva gümnaasiumi, Paide gümnaasiumi ja Tartu Veeriku kooli võistkonnad (1.-7. koht).

Viktoriinil esitati õpilastele küsimusi putukate mitmekesisuse, eluviisi, erinevate liikide ja tunnuste kohta. Osalejad pidid tundma putukaid välimuse järgi. Piltide järgi pidid noored ära tundma näiteks kaitsealuse liblika mustlaik-apollo teiste sarnaste liblikate hulgast.

Putukaviktoriinil osales 90 võistkonda, kellest üks vastas kõikidele küsimustele õigesti (22 punkti) ja üheksa võistkonda eksis ainult ühe vastusega (21 punkti). Võistlejaid hinnati kahes vanuserühmas: 6.–9. klass ja 10.–12. klass. Nooremas astmes oli viktoriinil osalejate hulk suurem.

Täpsed andmed putukaviktoriini tulemuste kohta on TÜ loodusmuuseumi kodulehel.

Parimad selgitas välja žürii koosseisus Veljo Runnel, Andro Truuverk ja Kätlin Koser. Putukaviktoriini korraldas Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles