Viikingilaeva Turm uus hooaeg algas vees tihenemisega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja vette lastud Turma juures tegutsevad kapten Albert Lass ja nooremmadrus Juhan Leenurm.
Äsja vette lastud Turma juures tegutsevad kapten Albert Lass ja nooremmadrus Juhan Leenurm. Foto: Sille Annuk

Viikingilaeval Turm algas täna Tartu lodjakoja juures Emajõkke veeskamisega uus hooaeg. Albert Lass, kellel algab Turma kaptenina neljas hooaeg, oleks ehk mõnegi päeva veel oodanud, kuid et esimene tellitud sõit tahab juba nädalavahetusel sõitmist ja laev enne seda lainetes tihenemist, tuli Turm treilerilt vette lükata juba täna. Ürgne maopea käilakujuna jäi veel külgepanekut ootama.

Nagu eelmistelgi hooaegadel, liigub Emajõe lodjaseltsile kuuluv tuhande aasta taguse laevaehituskunsti järgi valmistatud alus tänavugi ka mere peal – näiteks Pärnu hansapäevade ja Kuressaare merepäevade ajal ning sõidab viikingite turule, mida peetakse Salmel.

Kapten Lassi sõnul on ühtlasi plaanis jätkata mullu alanud koolitustegevust Emajõel ja väikejärvedel, nagu näiteks Kuremaa, Porkuni ja Maardu järv. Turmi pardal saavad õpilased loodust tundma õppida, tutvuda navigeerimisnippide ja ohutu vee peal käimisega.

Tosina meetri pikkune ja kõige laiemast kohast kolmemeetrine Turm sai endale nime veeskamisel lodjakoja juures 6. juunil 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles