Kultuuristrateegia aastani 2030 ootab tagasisidet (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja plats Tartus
Raekoja plats Tartus Foto: KRISTJAN TEEDEMA/

Tartu kultuurielu lähikümnendi visioonidokument Tartu kultuuristrateegia 2030 ootab tartlaste arvamusi ja tagasisidet 11. maini Tartu linna kodulehel

Kultuuristrateegia väljatöötamise ajendiks on Tartu kandideerimine Euroopa kultuuripealinnaks. Kuigi kultuuri teemad on esindatud nii Tartu arengustrateegias, üldplaneeringus kui arengukavas aastateks 2018-2025, on võimaliku tulevase Euroopa kultuuripealinna jaoks oluline läbi mõelda kultuuri tähendus ja mõju Tartu arengus. 

Tänases Tartus ja selle kultuuristrateegias mõistetakse kultuuri kui olemise viisi, mis hõlmab endas tartlaste toimimist nii traditsioonilistes kultuurivaldkondades nagu rahvakultuur või kaunid kunstid kui ka spordis ja noorsootöös. Kultuuri siirded viivad linnaruumi, ettevõtlusse, haridusse ja kõigisse teistesse linnaelu valdkondadesse. 

Kultuuristrateegia kirjeldab Tartu kujunemist tänaseks kultuurikeskuseks ning väljakutseid tulevikuks. Aastal 2030 soovivad strateegia koostamises osalenud näha Tartut avatud, julge ja sõbraliku kultuurilinnana. Strateegiat läbivad kolm olulist märksõna: põlvkonnad, kogukonnad, keskkonnad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles