Olümpiavõitja Jaak Uudmäe avab Moskva olümpia telgitagused (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Uudmäe.
Jaak Uudmäe. Foto: Toomas Tatar

Spordimuuseumi «Tagasivaate neljapäev» eriüritusele 26. aprillil kell 17.15 tuleb külla Jaak Uudmäe, et rääkida Moskva olümpia kullavõidust ning kõigest, mis sellega seonduv.

Iganädalases üritustesarjas «Tagasivaate neljapäev» on külas sportlane, kelle eduloost väljapanek tehakse ja lugusid räägitakse. Jaak Uudmäe on endine Eesti kergejõustiklane ja olümpiavõitja. Tema 1980. aastal Moskva olümpial püstitatud Eesti kolmikhüpperekord 17.35 püsib tänaseni ning sellesama tulemusega võitis ta toona ka kuldmedali.

Moskva olümpiamängude kolmikhüppevõistlus on üks neid märgilisi jõuproove, mille lahendus kütab aastakümneid hiljemgi kirgi paljudes maailma paigus: Eestis, Gruusias, Venemaal, Austraalias, Brasiilias jne. Koos Jaak Uudmäega meenutatakse Moskva mängudele eelnenut ja erakordse lõpplahendusega olümpiavõistluse kulgu. Vastus püütakse leida ka küsimusele, miks pole ühe lihtsa medalijagamise järelkajad vaibunud hulga aastaid hiljemgi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles