Karlova solistid laulsid edukalt rahvusvahelisel konkursil  

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidurõõmu jagavad õpetaja Tiia Puhvel (vasakult), õpilane Lee Holm, kontsertmeister Marika Lang ning õpilased Hubert Uku Prank ja Joanna-Maria Suurmets.
Võidurõõmu jagavad õpetaja Tiia Puhvel (vasakult), õpilane Lee Holm, kontsertmeister Marika Lang ning õpilased Hubert Uku Prank ja Joanna-Maria Suurmets. Foto: Marika Lang

Tartu Karlova kooli koorikooli solistid esinesid edukalt rahvusvahelisel laste ja noorte akadeemilise laulu konkursil Viru Ooper, mis toimus Kohtla-Järvel ja Tallinnas.

9-11-aastaste hulgas võitis esikoha ja rahalise auhinna osalemiseks rahvusvahelistel konkurssidel Lee Holm. 12-14-aastaste vanuserühmas tuli Karlova lastele kaksikvõit – Hubert Uku Prank saavutas esimese ja Joanna-Maria Suurmets teise koha.

Nende juhendaja Tiia Puhvel sai parima pedagoogi preemia. Noori lauljaid aitas võidule kontsertmeister Marika Lang.

Grand prix ehk peaauhind tuli Eestisse. Selle võitis vanemas vanuserühmas osalenud duett Darja Gusseinova ja Viktoria Lõkova Narvast.

«Konkursi vokaalne tase oli väga kõrge. Kahes viimases vanuserühmas paistsid suurepärase laulutehnika ja artistliku esinemisega silma solistid Moskva rahvusvahelisest vokaalstuudiost Canta, mis on Salzburgi Mozarteumi filiaal,» märkis Tiia Puhvel.

Eestist, Leedust ja Venemaalt osales ühtekokku 28 solisti vanuses 9-20 aastat. Lauljaid hindas žürii, kuhu kuulusid ooperilauljad ja pedagoogid Eestist ja Venemaalt.

Tiia Puhveli teatel on Karlova solistid osalenud sellel konkursil alates 2008. aastast. Iga kord on ka auhindu koju toodud. Kõige märkimisväärsem saavutus oli aastal 2016 Karl-Markus Kaivi võidetud grand prix. Mitmed sellel konkursil varem silmapaistvalt esinenud lauljad on tänaseks jõudnud ooperimaailmas suure tunnustuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles