Valgesse pakitud ürgeestlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leemeti jalutu vanaisa Alo Kurvitsa kehastuses on valmis saanud inimkontidest tiivad. All tema verivaenlased raudmehed, keda mängivad Jaanus Tepomees (vasakul) ja Janek Savolainen.
Leemeti jalutu vanaisa Alo Kurvitsa kehastuses on valmis saanud inimkontidest tiivad. All tema verivaenlased raudmehed, keda mängivad Jaanus Tepomees (vasakul) ja Janek Savolainen. Foto: Maris Savik/Vanemuine

Saša Pepeljajev on võtnud Vanemuises lavastada Andrus Kivirähki teose «Mees, kes teadis ussisõnu» ning pakkinud romaani ürgse mütoloogilise maailma mustvalgesse plasti ja fantaasiarikastesse tegelaskujudesse. Tulemus erutab meeleorganeid.

Kivirähki romaan «Rehepapp» ja selle põhjal valminud Rainer Sarneti mängufilm «November» kujutasid paganlike eestlaste porist ja trööstitut maailma, mis filmikeeles sai koguni mustvalgeks võõbatud. Pepeljajevi versioonis «Mehest, kes teadis ussisõnu» kasutatakse musta-valget veelgi jõulisemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles