59. Jüriöö jooksul nenditi, et Toomemägi on endiselt kõrge

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitjad öises Tartus.
Võitjad öises Tartus. Foto: Eliisa Saksing

59. jüriöö orienteerumise teatejooksu, mis tänavu peeti Tartu kesklinnas, võitis 12. korda võistkond Ilves I koosseisus Kristo Heinmann, Hannula-Katrin Pandis, Oliver Kütt, Kaisa Sander, Kenny Kivikas.

Enim kommentaare tuli Raja reljeefi kohta ning paljud tõdesid, et Toomemägi on endiselt kõrge ja tõusud sama katsumusrohked nagu alati. Kaart sisaldas parajalt keerukaid teevalikuid, mis tegi raja võrdlemisi raskeks, kuid leidus ka neid, kes oleks veel suuremat peamurdmist soovinud.  

Esimesed vahetused juhtis võistlust Ilvese I tiim, kuid kolmanda vahetuse ajal tegi Saue Tammede võistkonna liige Andreas Kraas võimsa järelevõtu ning vähendas Ilvestega vahet ühelt minutilt ja 41 sekundilt 48 sekundile. Kraas ise kommenteeris: «Oliver (Kütt) hoidis head tempot ning ei teinud mulle jooksu kindlasti lihtsaks – tubli töö!»

Järgmises vahetuses tabas Ilvese meeskonda viperus ning neist läksid mööda nii Saue Tammed kui ka Võru I, kes sellega kerkisid ka favoriitideks, ning näis, et võistlus otsustataksegi nende kahe vahel. Kaisa Sander Ilvese tiimist selgitas naljatades: «Ma läksin pabinasse ning jooksin valesse punkti ja seejärel läkski sõda lahti.»

Viiendas vahetuses läksid võistluskeskusest rajale samal ajal Marek Nõmm (Saue Tammed) ja Jaagup Truusalu (Võru I), edestades Ilvese meeskonna ankrumeest Kenny Kivikat. Kuigi pärast neljandat vahetust näis, et esikoha selgitavad just Nõmm ja Truusalu, jooksis Kivikas võimsalt ja tegi tasa ligi kaheminutilise vahe ning läks ette nii Saue Tammedest kui ka Võru I-st.

Kokkuvõttes võitles end teisele kohale Võru I meeskond, mille liikmed olid Lauri Pähn, Eleri Hirv, Kaur Kase, Laura Joonas ja Jaagup Truusalu. Kolmandale kohale platseerus Saue Tammede võistkond koosseisus Andres Saetalu, Kirti Rebane, Andreas Kraas, Teele Telgma ja Marek Nõmm.

Harrastajate klassis saavutas esikoha meeskond Insenerehitus koosseisus Tiit Toomas, Joonas Oja ja Tarvo Klaasimäe. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles