Esimesel ERMi jüriöö jooksul osales üle 300 spordisõbra

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Tanilsoo

22. aprilli õhtul toimus spordiklubi Meie Liigume ja Eesti Rahva Muuseumi koostöös esimene ERMi jüriöö jooks, mis tõi Jüriöö ülestõusu 675. ja Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks kokku 309 jooksjat ja kõndijat.

Võistluse kavas oli kolm starti ning jooksurajad kulgesid ERMi uue hoone ümbruses, ajaloolises Raadi mõisa pargis ja piirkonna kergliiklusteedel.

Kell 17 andis Tartu abilinnapea Tiia Teppan stardi kahe kilomeetri pikkusele noortejooksule, mille parimad lõpetajad olid Arseni Loginov ja Meri-Lill Plagnaud.

Kell 17.30 startis 10 kilomeetri pikkusele põhivõistlusele 149 jooksjat ja 36 kepikõndijat-jalutajat. Põhivõistluse kiireim lõpetaja oli Olari Orm, kes edastas  teiseks jäänud Avo Muromäge rohkem kui minutiga ja pea kahe minuti kaugusele jäi kolmanda koha mees Joonatan Kama.

Kiireimateks naisjooksjateks osutusid Triinu Bergmann, Marge Türn ja Siiri Pilt.

Kiireimad jalutajad olid põhivõistlusel Kattri Elmik, Ülle Palgi ja Aivo Kruusimägi.

Jooksuõhtu lõpetas kell 17.50 alanud viis kilomeetri lühivõistlus, mille läbisid kõige kiiremini Andres Nöps, Margus Kivirüüt ja Kaido Saar.

Kiireimad naised olid Kai Saar, Krista Jalajas ja Keelia Hallap.

Kiireimateks kõndijateks osutusid Hele-Kaja Mäesepp, Annely Põldaru ja Ingrid Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles