Suitsust loobujate toetamine jääb vabatahtlike peale

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivilinna kooli õpilane Gete-Liisa Avioja uuris vähiliidu vabatahtliku Hanno Egipti koolitusel pooleliitrist purki, kus oli sama kogus tõrva, nagu hingab aastaga kopsudesse inimene, kes suitsetab päevas paki sigarette.
Kivilinna kooli õpilane Gete-Liisa Avioja uuris vähiliidu vabatahtliku Hanno Egipti koolitusel pooleliitrist purki, kus oli sama kogus tõrva, nagu hingab aastaga kopsudesse inimene, kes suitsetab päevas paki sigarette. Foto: Kristjan Teedema

Kui eelmisel aastal oli veel võimalus minna suitsetamisest loobumiseks vastavasse nõustamiskabinetti, siis tänavu ei võtnud kabinettide hankest osa ükski Tartu- ja Jõgevamaa teenusepakkuja. Ühtlasi puudub võimalus ka Saare- ja Hiiumaal. Selleks, et noored ei hakkaks üldse suitsetamagi, käivad vabatahtlikud õpilastele tubakatoodete kõikidest negatiivsetest külgedest rääkimas.

Kui eelmisel aastal oli suitsetamisest loobujatel võimalus abi ning tuge saada nõustamiskabinetist, siis tänavu ei soovinud Tartu- ja Jõgevamaal keegi selliseid kabinette pidada. Saare- ja Hiiumaalt kadusid nõustamiskabinetid juba aastaid tagasi. Et suitsetamisest on raske loobuda, on parem sellest hoiduda. Sellepärast käivadki vabatahtlikud noortele tubakatoodete halbadest külgedest rääkimas.

Eesti vähiliidu vabatahtlik Hanno Egipt.
Eesti vähiliidu vabatahtlik Hanno Egipt. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles