Jüri Saar: tselluloosist ja parkimismajast (3)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar.
Jüri Saar. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Tselluloositehase planeeringu jätkamine on põrkunud tartlaste ühtsele ja laiale vastuseisule, kuid Tartu linnavolikogu viimase istungi näitel võib küsida, kas pole mitte linnavõimude endi tegevus õõnestanud usaldust planeerimismenetluse suhtes, kus avalikul arutelul peaks sündima ühiskondliku kokkuleppena planeering.

Jäägu lahkamata, miks pärmivabriku ala planeeringu avalikule väljapanekule saatmise küsimuses mainis abilinnapea Reno Laidre (RE) liigendatud moodsat hoonestust, kuid ei maininud, et selleks tuleb lammutada kunagise vesiravila hoone, see kõrge katusega maja pärmivabriku kõrval.

Vabaduse puiestee parkimismaja rajamist, täpsemini hoonestusõiguse konkursi tegemist arutas volikogu pikalt. Kadri Leetmaa (SDE) nimetas arusaamatuks, et hoonestusõiguse aasta alghinda 35 000 eurot – võrdne senise parkla aastatuluga – on alandatud 15 500 euroni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles