Ülikooli rektori valimistel tõotab neljapäeval tulla tihe rebimine

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. aprillil peaks saama selgeks, kas rektori kabinet saab järgmiseks viieks aastaks Margit Sutropi või Toomas Asseri töökohaks.
26. aprillil peaks saama selgeks, kas rektori kabinet saab järgmiseks viieks aastaks Margit Sutropi või Toomas Asseri töökohaks. Foto: Sille Annuk/Artur Kuusi fotomontaaž

Neljapäeval kell kaksteist koguneb Tartu ülikooli peahoone aulasse valimiskogu, et hääletusega otsustada, kellest saab alma materi rektor järgmiseks viieks aastaks. Valituks osutumiseks on vaja pälvida vähemalt poolte ehk 132 valimiskogu liikme hääl. Tundub, et selget favoriiti pole välja kujunenud ning rektorikandidaatide Margit Sutropi ja Toomas Asseri vahel läheb tasavägiseks rebimiseks.

Üht kinnitavad kõik Tartu Postimehega vestelnud akadeemilise pere liikmed: nii humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan professor Sutrop kui ka närvikliiniku juhataja professor Asser on väga väärikad kandidaadid ning ülikool saab endale igal juhul hea rektori.

Samuti avaldati veendumust, et igal juhul saab rektor neljapäeval valitud ning kui ka esimeses voorus ei pälvi kumbki kandidaat vähemalt 132 valija toetust, saab ta teises hääletusvoorus vajaliku arvu poolthääli kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles