Põllumajandusmuuseumis sai alguse jüripäeva perepäev

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumi tisler-restauraator Enno Vasar juhendab 3-aastast Rinell ja 7-aastast Lisell Reismaad linnu pesakasti valmistamisel.
Muuseumi tisler-restauraator Enno Vasar juhendab 3-aastast Rinell ja 7-aastast Lisell Reismaad linnu pesakasti valmistamisel. Foto: Margus Ansu

Täna kell 10 sai põllumajandusmuuseumis alguse jüripäeva perepäev. Tegevusi leidub nii noortele kui ka vanematele külastajatele, kes saavad kätt proovida näiteks puidutöökojas kilbi, peakatte või lindude pesakasti valmistamisel.

Kes aga lindudest soovib rohkem teada, siis neile korraldatakse ekskursioon linnunäitusel ning lisaks tehakse tutvust Ülenurme pargis tegutsevate lindudega.

Muuseumi sepp näitab külastajatele, kuidas käis elu viikingite köögis ja mida head ning paremat nad seal endale küpsetasid. Nii saavad osalejad endale lõkkel kasvõi pannkooke lõunaks teha.

Nagu varasematel kordadel, ei puudu ka seegi kord perepäevalt hobused ning ponid, kellega saab muuseumi alal ringi sõita.

Päev kulmineerub kell 20 Jüriöö märgutulede ootusega. Tule saabumist eeldatakse kella 23.30 ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles