Kõrgema sõjakooli lahtiste uste päev meelitas Tartusse ligi 400 noort

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseväe ühendatud õppeasutused

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool korraldas reedel lahtiste uste päeva, kus osales ligi 400 noort üle Eesti. 

Lahtiste uste päeval tutvustasid kõrgema sõjakooli kadetid huvilistele kõrgkoolis õppimist, kooli olmetingimusi ning kaitseväe relvastust ja varustust. Samuti said külalised infot sisseastumistingimuste ja õppekavade kohta.

Lisaks tavapärastele tegevustele said koolinoored osaleda mitmetes töötubades, kus neil oli võimalus aktiivselt kaasa lüüa. Kohal oli ka kaitseressursside ameti esindaja, kes tutvustas noortele ajateenistust.

«Tulin täna siia, sest soovin ennast KVÜÕAga siduda, tahan saada ohvitseriks ja lõpuks ka kaitseväe juhatajaks. Sain esimest korda käes hoida AK-4 ja varustust proovida. Seljakott oli raske, aga sellega peab harjuma, sest mul on plaan läbida ajateenistus luurekompaniis, kuna olen kuulnud, et see on füüsiliselt kurnav ning mulle meeldib ennast proovile panna,» teatas lahtiste uste päeval osalenud Tartu Tamme gümnaasiumi 11. klassi õpilane Iris-Maria Rohelpuu.

Järgmine kõrgema sõjakooli lahtiste uste päev on 19. oktoobril. Enne seda on noortel võimalik tulla juuni alguses sõjakooli infopäevale, kus antakse ülevaade sisseastumiskatsetest ning sõjakooli õppimisvõimalustest.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles