Tartu volikogu andis kesklinna kavandatavale parkimismajale rohelise tule (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Margus Ansu

​Volikogu andis linnavalitsusele loa seada enampakkumise korras hoonestusõigus eelmisel aastal kehtestatud detailplaneeringu elluviimiseks ja Vabaduse pst 6 kinnistule parkimismaja ehitamiseks. 

Linnavolikogu teatas, et kesklinna parkimismaja rajamiseks hoonestusõiguse seadmise otsust toetas 23, vastu oli 14 volikogu liiget. Tartu linnale kuuluval ligi 2000 ruutmeetri suurusel kinnistul asub praegu 82 kohaga avalik parkla. Planeeritavasse parkimismajja tuleb rajada vähemalt 200 kohta. 

Parkimismaja kesklinna sobivuse ja kõrge arhitektuurilise taseme tagamiseks tuleb korraldada arhitektuurivõistlus, kus peab olema vähemalt viis osalejat. Võistlustingimused tuleb kooskõlastada Tartu linnaga ning žüriis peab olema linna ja muinsuskaitse esindaja. 

Volikogu arengu- ja planeerimiskomisjonis rõhutati, et parkimisvõimaluste parandamine on väga oluline, eriti arvestades, et kesklinna üldplaneeringu põhimõtete elluviimisel ning jalakäijate ja jalgratturite liiklemisvõimaluste eelisarendamisel kaob linnakeskuse tänavatelt üle 40 parkimiskoha. 

Komisjoni soovitusel määrati 50-aastase hoonestusõiguse aastatasu alghinnaks 15 500 eurot, mis on viis protsenti kinnistu harilikust väärtusest, ning tehti ettepanek seda esimesed viisteist aastat mitte muuta. Samas seati nõue, et hoone tuleb esialgu kavandatud nelja aasta asemel rajada kolme aasta jooksul lepingu sõlmimisest arvates. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles