Pepe, Saar ja Wile - Maamessi kõige nunnumad tatipadrunid

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wile farmi peremees Imre Heinsaar kostitab oma kolme messile kaasa võetud alpakat jahugraanulitega.
Wile farmi peremees Imre Heinsaar kostitab oma kolme messile kaasa võetud alpakat jahugraanulitega. Foto: Sille Annuk

Türi lähistel alpakade kasvatamisega tegelev Wile farm on lisaks lõngadele ja kudumitele maamessile kaasa võtnud kolm alpakat, Pepe, Saare ja Wile, kel on solvumisel kombeks lõugade vahelt teele lasta korralik tatilärakas.

Farmi peremees Imre Heinsaar luges alpakade aediku juures külastajatele sõnad peale: «Ärge solvuge, kui nad sülitavad, kõigil neil on oma iseloom.» Heinsaar selgitas, et alpakad kipuvad sülitama siis, kui neile midagi ei meeldi.

«Näiteks pügamisel võib mõni loom terve selle protsessi ajal sülitada kuid mõni lausa naudib pügamist,» lisas Wile farmi peremees.

Heinsaar on alpakasid kasvatanud juba üle nelja aasta. Esimese looma, pruuni kasukaga alpakapoisi Wile ema, tõi ta farmi 2014. aastal Tšiilist. «Tegelikult tõime esimese alpaka Tšiilist ära juba viis aastat tagasi, aga aasta aega elas ta Saksamaal,» märkis Heinsaar.

Wile farmis kasvab praegu 28 alpakat. «Meie farmi alpakade lõng ja kudumid on naturaalset värvi. Kokku on 22 eri värvitooni alpakasid. Wile farmis on 16 eri tooni villaga loomi,» lisas Heinsaar.

Alpakad pole pidamistingimuste osas eriti kapriissed. Peremehe sõnutsi võiksid nad ööpäevringi karjamaal ringi tatsata, kuid Heinsaar paneb loomad õhtuti ikkagi lauta kinni. «See on susi pärast,» põhjendas ta. See pole ka ime, sest üks tõupuhas alpaka maksab vähemalt 4000 eurot. Rääkimata sellest, et ükski loomaomanik pole vaimustuses, kui hunt tema loomad lõhki pureb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles