Munakell tekitas kirjude lehmade hulluse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Guttunen ja tema musta-valgekirjud vissid.
Astrid Guttunen ja tema musta-valgekirjud vissid. Foto: Margus Ansu

Kui Ilmatsalus elaval Astrid Guttunenil seisab ees mõni tähtpäev, ei pea tema sõbrad-tuttavad kingituse üle eriliselt pead murdma. Nimelt on Astrid Guttunenil omapärane «kiiks»: ta kogub kõiksugust pudipadi, mis on seotud musta-valgekirjude lehmadega.

Olgu kohe öeldud, et tegelikult ei ole lehm otseselt Astrid Guttuneni lemmikloom. Kui maod välja arvata, meeldivad talle kõik elukad ning ta ei eelista üht teisele. Päris lehma pole aastakümneid raamatupidajana töötanud Guttunenil kunagi olnud ning lehma on ta proovinud lüpsta kunagi kauges minevikus vanaema juures.

Ometi on Astrid Guttuneni kirjude lehmade teemaline kollektsioon paisunud aastatega aukartustäratavalt suureks ning praegu on seal kaugelt üle tuhande eseme. Neid kõiki saab näha Ilmatsalu huvi- ja noortekeskuses üles seatud näitusel, mis kannab väga asjakohast pealkirja «Kirju lehma hullus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles