Fotod: Tartu kesklinna läbis traktorite paraad

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäevaks oli Tartu südalinnas üles rivistatud paarkümmend traktorit, mis tähendab seda, et järjekordne Maamess on kohe-kohe algamas. Pärast kella kahte suundus traktorite paraad kesklinnast messikeskuse juurde.

Täna keskpäeval avas Tartu linnapea Urmas Klaas Küüni tänaval Maamessi teemanädala ning andis sümboolselt linnavõimu kuni pühapäevani maameeste käsutusse.

Kell 14.15 alustasid traktorid kesklinnast teekonda Tartu Näituste messikeskusesse. Rasketehnika paraad liikus Vabaduse puiesteelt Riia-Turu ristmikule, kus seejärel suundusid traktorid vasakule üle Võidu silla Ujula ringini ning sealt omakorda võetsid suund Kroonuaia sillani ja siis edasi messikeskuseni.

Sel neljapäeval algab taas Tartu Näituste messikeskuses ning selle ümbruses Maamess, mis on kasvanud batlikumi suurimaks maaelu teemaliseks messiks.

Tänavu laiub Maamess ligi seitsmel hektaril ning messiplatsil ja hallides on osalejaid ligi viissada kaheksast erinevast riigis. Maamess kestab neljapäeva hommikust laupäeva õhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles