Ministri kohalt tagasi astunud Jaak Aab jäi politseile vahele Lõunakeskuse lähistel

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Liis Treimann

Täna kell 11 teatas riigihalduse minister Jaak Aab, et astub ministri kohalt tagasi, kuna jäi 11. märtsil politseile vahele kiiruseületamise ja alkoholi tarvitamise jääknähtudega.

Minister Aab selgitas täna hommikul peetud pressikonverentsil, et politsei peatas ta 11. märtsi hommikul Tartus Lõunakeskuse lähistel kiiruseületamise tõttu.

«Ületasin lubatud sõidukiirust, sõites 73 kilomeetrit tunnis kohas, kus oli lubatud suurim kiirus 50 km/h,» selgitas Jaak Aab. Politsei tuvastas pärast kinni pidamist riigihalduseministril ka alkoholi tarvitamise jääknähud.

«Minu väljahingatavas õhus tuvastati alkoholisisaldus 0,14 milligrammi liitris, mis tähendab 0,28 promilli veres,» selgitas Aab. Minister ei nõudnud veretesti ning ei esitanud vastuväiteid.

Aab selgitas, et tarvitas eelmisel õhtul sõprade juures saunas kanget alkoholi ning ta usaldas järgmisle hommikul rooli istudes enda head enesetunnet.

Minister kahetses tegu ning tunnistas, et oleks võinud tol korral paluda elukaaslasel autot juhtida.

«Olen oma raske õppetunni saanud ning kutsun kõiki autojuhte vähimagi kahtluse korral mitte rooli istuma,» lisas Aab.

Politsei peatas Jaak Aabi autojuhtimisõiguse üheks kuuks. Aabi selgituste kohaselt jõustub karistus 26. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles