Vaata ja imesta: arhitektid on lasknud kergliiklussilla kavandamisel mõttel mõnuga lennata

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlustöö «Sõida tasa üle silla».
Võistlustöö «Sõida tasa üle silla». Foto: Võistlustöö

Tartu Marja tänava kergliiklussilla rajamiseks korraldatud arhitektuurivõistlusele kvalifitseerus 18 ideekavandit. Võidutöö selgub mai lõpuks.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul soovib linn arhitektuurivõistlusega leida parimat arhitektuurset ja insenertehnilist lahendust kergliiklussillale, mis ühendab Supilinna üle jõe asuva Ujula-Kvissentali asumiga.

«Supilinnast Marja tänava suunalt Lubja tänavale suunduval sillal on suur potentsiaal saada oluliseks kergliikluse tuiksooneks,» ütles Klaas.

Ideevõistlus on üheetapiline. Žürii valib esitatud kavandite alusel välja võidutöö ja määrab ülejäänud tööde pingerea. Hindamisel arvestatakse tulevase silla konstruktsiooni ja materjali valikut, lahenduse arhitektuurset sobivust ja eeldatavat ehitusmaksumust, samuti majanduslikult otstarbeka hooldamise võimalust.

Ideekonkursi võitjaga sõlmitakse leping, millega tellitakse Marja tänava sihis oleva kergliikluse silla ja kergliiklusteede põhiprojekt. Selle aasta eelarvesse on kavandatud raha projekteerimistöödeks.

Linn maksab ideekonkursi parematele preemiad: 1. koht 8000 eurot, 2. koht 5000 eurot ja 3. koht 3000 eurot ning kaks 2000-eurost ergutuspreemiat.

Tutvu kõigi võistlustöödega siin: https://tartu.ee/et/marja-tn-kergliiklussilla-arhitektuurivoistlus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles