EELK: kirikuvalitsus ei saa Maarja kirikut toetada (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK ei saa Tartu Maarja kiriku taastamist toetada.
EELK ei saa Tartu Maarja kiriku taastamist toetada. Foto: Kristjan Teedema

Vabariigi valitsus ei rahuldanud Tartu Maarja kiriku sihtasutuse viie miljoni euro suurust rahataotlust, mis kulub kiriku taastamiseks. Maarja kiriku sihtasutus saatis kahe miljoni euro suuruse rahataotluse ka Eesti Evangeelse Luteri Kirikule(EELK).

Praegu pole EELKl veel ka riigilt küsitud toetust käes, kuid juba on selge, et EELK ei saa Tartu Maarja kiriku taastamiseks eraldada soovitud kahte miljonit eurot.

«Riigipoolse toetuse väljamaksmine sõltub Riigikogust. Millal ja millistel tingimustel väljamakse toimub, ei oska me prognoosida, kuid Tartu Maarja kiriku ehitust ei saa kirikuvalitsus selle summaga paraku toetada,» vahendas EELK konsistooriumi avalike suhete spetsialist Regina Hansen.

Veel kinnitas Hansen, et ilmselt ulatab Maarja kirikule abikäe Soome luteri kirik. «On üsna tõenäoline, et Soome Evangeelne Luterlik Kirik toetab Tartu Maarja kiriku ehitust umbes 50 000 euroga, kuid see pole veel sada protsenti kindel,» märkis Hansen ning lisas, et enamaks EELK hetkel suuteline pole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles