Hurda tänaval purunes veetoru

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd Tähe tänava lõpus. Uus plasttoru aetakse vana sisse tänavat lahti kaevamata, sellisel meetodil toruvahetust nimetatakse kräkkimiseks.
Teetööd Tähe tänava lõpus. Uus plasttoru aetakse vana sisse tänavat lahti kaevamata, sellisel meetodil toruvahetust nimetatakse kräkkimiseks. Foto: Kristjan Teedema

Veeavarii tõttu oli eile hommikul kuival kuus Hurda tänava maja. Kella poole üheksast üheteistkümneni kestnud veekatkestuse põhjustas krõksti pooleks läinud hallmalmist toru. Inimesed said vett Hurda 38 maja juurde toodud paagist.

Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp tõdes, et nõukogude ajal maasse kaevatud hallmalmtorude purunemine on kevaditi tavaline. Maapinna sulamisel hakkab pinnas liikuma ja selle tagajärjel lähevad torud katki.

Hurda tänaval jäid toru purunemise tõttu veeta Vaksali ja Ilmatari tänava vahel asuvad majad. Nõukogude ajal paigaldatigi vaid hallmalmist torusid. Igal aastal vahetab Tartu veevärk välja ligi kümme kilomeetrit hallmalmist torustikku. Hurda tänaval eile uut plasttoru vana malmtoru asemele veel ei pandud, see töö on kavandatud järgmiseks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles