Riik jättis toetuseta, laulupeo kirik ootab jumalikku imet (4)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et valitsus ei soostunud Maarja kiriku taastamist toetama, on kiriku valmimine järgmiseks aastaks enam kui kahtlane. 
Et valitsus ei soostunud Maarja kiriku taastamist toetama, on kiriku valmimine järgmiseks aastaks enam kui kahtlane. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Maarja kiriku sihtasutuse suurejooneline plaan saada kirik valmis järgmisel suvel toimuvaks laulupeo juubeliks sai eelmisel nädalal suure tagasilöögi. Nimelt otsustas valitsus, et ei rahulda Maarja kiriku sihtasutuse viie miljoni euro suurust rahataotlust kirikuhoone taastamiseks.

«Me väga lootsime ja panustasime riigi toetusele,» selgitas Maarja kiriku sihtasutuse juht Silvia Leiaru. Nüüd saab sihtasutus loota ennekõike annetajatele, kuid laulupeo hällina tuntud kiriku valmimine järgmiseks aastaks on riigi toetuseta enam kui kahtlane. Võib liialdamata öelda, et kiriku valmimine järgmisel aastal toimuvateks laulupeo 150 aasta juubeli pidustusteks vajab jumalikku imet.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles