Linnavalitsus ootab Tartu noori arutama noortevolikogu üle

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored. Pilt on illustratiivne.
Noored. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

25. aprillil on 13-20-aastased Tartu noored oodatud arutlema demokraatlikult valitava Tartu linna noortevolikogu teemal. Siiani on noortevolikoguna tegutsenud aktiivsete Tartu noorte vabatahtlike grupp.

Viimastel aastatel on Tartu linna noorsooteenistuse ja MTÜ Tartu noortevolikogu esindajad mitmel korral arutanud, et on aeg luua Tartus demokraatlikult valitud noortevolikogu noorsootöö seaduse mõistes - linnavolikogu juures püsivalt tegutseva Tartu noorte poolt valitud nõuandva koguna. Noortevolikogu ülesandeks on arutada noori puudutavaid küsimusi ning teha nende kohta ettepanekuid linnavolikogule ja linnavalitsusele.

Seminari «Tartu linna noortevolikogu - miks ja kuidas?» avakõne peab Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must. Noortevolikogude olemust tutvustab Heiki Viisimaa Eesti noorteühenduste liidust.

Osaluskohviku vormis arutavad noored ja otsustajad üheskoos, milleks on vaja Tartu linna noortevolikogu ning kuidas korraldada õiglaselt ja huvitavalt selle valimisi. Seminaripäeva ja arutelusid juhivad MTÜ Tartu noortevolikogu liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles