Kohalikud noored laamendasid Lähte terviserajal. Ja tunnistasid pärast teo üles. (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandaalid laamendasid Lähte terviserajal.
Vandaalid laamendasid Lähte terviserajal. Foto: Jaanus Robi

Lähte terviseraja rajatisi on keegi kurikael hoolega puruks peksnud ja ümber lükanud, sai kohalik rahvas eile tõdeda. Kuid õhtuks oli selge, et asjasse on segatud kümmekond kohalikku noort, kes täna peaksid vallavanemaga kokku leppima, kuidas kahju heastada.

Tartu vallavanem Jarno Lauri tõdemus on, et mida lõhkuda sai, see ka lõhutud on. Vald tegi kohe politseisse avalduse. «Asi oli hull ja esialgu polnud lootust tegijat leida,» ütles Laur.

Vallavanem jagas eile Facebookis pilte laastamistööst Lähte terviseradadel. Ta palus vallavalituse nimel kõigil, kes võisid näha või kuulda midagi kahtlast või kel on infot, mis aitab vandaale tabada, vallavalitsusele sellest teada anda.

Facebookist oli nii palju abi, et tegijatel tärkas südametunnistus ja nad on teo üles tunnistanud.«Nad said ise ka aru, et läks natuke viltu,» lausus Laur. «Raske on tegusid tunnistada, selles mõttes tuleb au anda.»

Seda, et noorteseltskond kohaliku poe juures kogunes ja sealt terviseraja poole teele asus, ei jäänud aga niikuinii märkamata. Teekonnal «läks ümber» ka üks liiklusmärk.

«Nagu tsunami oleks üle käinud,» nentis Laur.

Täna loodab vallavanem pahategijatega kokku saada ja kokkuleppele jõuda, kuidas asi heastada. Kiiged näiteks saab lihtsalt püsti tõsta, aga mis puhta puruks pekstud, tuleb uuesti ehitada.

28. aprillil on Lähte terviserajal talgud, Laur avaldas lootust, et vähemalt talgulised ei pea vandaalitsemise jälgi koristama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles