Tartu busside infosüsteemile tuli viis pakkumist

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase Omnicity rooli proovib Poola tehases Sebe Tartu osakonna linnaliikluse juht Üllar Kaljuste, tuuleklaasi kohal elektroonilisel tablool hakatakse kuvama liininumbrit ja marsruudi kirjeldust.
Punase Omnicity rooli proovib Poola tehases Sebe Tartu osakonna linnaliikluse juht Üllar Kaljuste, tuuleklaasi kohal elektroonilisel tablool hakatakse kuvama liininumbrit ja marsruudi kirjeldust. Foto: Jüri Saar

Tartu linnaliinibusside reaalajas jälgimise infosüsteemi ostmiseks korraldatud rahvusvahelisele riigihankele saabus ettenähtud tähtajaks viis pakkumist. Teiste hulgas ka Rootsist ja Iisraelist.


Linnakantselei infotehnoloogiateenistuse arendusjuht Kalev Pullonen ütles, et 16. maiks saabunud pakkumiste hulk on piisav. «Väga palju rohkem me ei oodanudki,» nentis ta ning lisas, et pakkumiste hinnad jäävad  vahemikku 770 000 kuni 2 miljonit eurot.

Hanke eesmärk on Pulloneni sõnul saada linnale kogu süsteem. «Tahame, et bussides oleks jälgimisseadmed, mis kannaksid keskusele ette, kus bussid on ja mida teevad. See teave kogutakse ja salvestatakse. Umbes 80 peatust saavad infotablood, mis hakkavad reaalajas ütlema, kui kaugel on buss ehk mitme minuti pärast see peatusse tuleb,» selgitas ta.

Peatustesse paigaldatavad tablood tulevad kahe kuni kuue inforeaga. Hanke võitja ülesanne on tabloode tarnimine, ülespanek, seadmete panek bussidesse ja kogu süsteemi häälestamine. Lisaks jääb võitja kohustuseks paigaldatud seadmete hooldamine ning varuosadega varustamine viie aasta jooksul.

Hanke võitja võiks selguda kuu jooksul. Kui pakkumine vastab esitatud nõudmistele, saab määravaks odavaim hind. Riigihanke komisjoni järgmine koosolek on täna. Süsteem peaks tööle hakkama järgmise aasta mais.

Konkursil osalejad
• Thoreb AB ja Reibal JRK OÜ pakkumine 1,925 miljonit eurot
• Telegrupp AS ja R-Süsteemid OÜ — 817 000 eurot
• AS G4S Eesti —778 000 eurot
• AS Hansab ja AS Helmes — 1,456 miljonit eurot
• GSM Valve OÜ ja Integrated Systems Research Corporation — 1,317 miljonit eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles