Kas uus lennuplaan pöörab Tartu lennustatistika kasvule? (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk.
Finnairi lennuk. Foto: JACKY NAEGELEN/Reuters

Ka läinud kuul oli Tartu ja Helsingi vahel lendajaid vähem kui aasta varem märtsis. Kokku lendas sellel Finnairi liinil 2279 inimest, mida on 289 vähem kui läinud aastal. Keskmine täitumus oli 57,8 protsenti. Lennu kohta oli keskmiselt 39,3 inimest, mida on kahe võrra vähem kui mullu.

Tartusse lendas 1335 inimest, täitumus ligi 68 protsenti. Helsingisse lendas 944 inimest, täitumus ligi 48 protsenti.

Tartu lennujaama juhataja Argo Annuk tõi languse ühe põhjusena välja, et mullu olid märtsis lennud iga päev ehk 31 päeval, sellel aastal 29 päeval.

Korduvalt on räägitud, et praegu kehtiv lennuplaan ei soosi Helsingist edasi lendamist, nüüd on aga Finnair välja hõiganud uue lennuplaani.

28. aprillist on Tartu-Helsingi lennud kuuel päeval nädalas. Lennuk väljub Tartust kell 5.35 ning saabub Helsingisse 6.20, seejärel on kolme tunni jooksul võimalus umbes 35 jätkulennuks. Helsingi-Tartu lennuk väljub 0.05 ja saabub Tartusse 0.50. Lennuk on öösel Tartus.

Helsingist Tartusse ei saa lennata öösel vastu pühapäeva ja Tartust Helsingisse pühapäeva varahommikul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles