Pildid: Tartu valla rahvas saab valida ühe vana ning kuue uue vapi vahel

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile algas Tartu vallale vapi ning lipu leidmiseks rahvahääletus. Tartu valla vähemalt 16-aastased elanikud saavad valida seitsme sümbolikavandi vahel, millest üks on seni Tartu vallas kasutuses olev vapp.

Tartu, Laeva, Tabivere ja Piirissaare valdadest moodustunud suure Tartu valla sümbolikonkurs algas juba jaanuari alguses. Konkursile laekus 41 tööd.

Hindamiskomisjon esitas riigikantseleile arvamuse avaldamiseks 11 tööd.

«Vastavalt riigikantselei hinnangule vastasid osaliselt heraldikanõuetele viis tööd, mille autorid viisid tööd vastavusse riigikantselei ja komisjonilt saadud ettepanekutele,» selgitas Tartu valla keskkonnaspetsialist Kadi Kukk, kes valla sümbolikonkurssi koordineerib.

Lisaks viiele välja valitud kavandile, otsustas Tartu valla sümbolikomisjon panna hääletusele praegu kehtiva Tartu valla vapi ja lipu kavandi.

«Kuna komisjon soovis ühe kavandi puhul kahte erinevat värvilahenidt, on hinnatavaid kavandeid kokku seitse,» sõnas Kadi Kukk.

Rahvahääletuse ja komisjoni hinnangu alusel esitatakse Tartu vallavolikogule kolm kavandit, mille seast valib volikogu välja uue Tartu valla vapi ja lipu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles