Pakistani kunstnik eksitab tartlasi tõetruu vaibaimitatsiooniga

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukhe Zaidi maalitud vaip. Kui fotot tähelepanelikult silmitseda, on näha põrandaplaatide jooned ja see, et vaip on tegelikult maalitud.
Rukhe Zaidi maalitud vaip. Kui fotot tähelepanelikult silmitseda, on näha põrandaplaatide jooned ja see, et vaip on tegelikult maalitud. Foto: Tartu linnaresidentuuri kogu

Niipea kui saabub mai, seab Tartus end sisse külaline kaugest Pakistanist. Rukhe Zaidi (63) on üks Tartu linnaresidentuuri kunstnikest, kes ammutab siin kolm kuud inspiratsiooni ja teeb tartlastele kingituse. Ta loob vaibamaali, millele saavad kandideerida Tartu asutuste põrandad.

Konkursi tingimus määrab, et edaspidi on linnarahval juurdepääs maalile. Töö valmides peab asutus korraldama maali esitluse. 

«Me ei taha seda vaipa ahnelt ainult endale hoida, aga kandideeriv asutus ei tohiks olla ettevõte, mis pole otseselt kunsti või kultuuriga seotud,» selgitas Tartu linnaresidentuuri koordinaator Salme Kulmar. «Ainuke vaibamaal, mida ma Tartus näinud olen, on linnamuuseumi ees ja see sobib linnaruumi väga hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles