Päästjad käisid viis korda kulupõlenguid kustutamas (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng
Kulupõleng Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile õhtul enne poolt kümmet teatati, et Elva vallas Võsivere külas põletatakse vaatamata keelule tahtlikult kulu. Päästjad vestlesid isikuga, kes sai vihaseks ja vabatahtlikult oma tegevust lõpetama nõus ei olnud.

Politsei kohale saabumise ajaks lasi mees siiski jalga. Hoonete läheduses poolele hektarile ulatunud kulupõleng kustutati paarikümne minutiga.

Samuti tuli päästjatel reageerida päeval kell 13.44, mil põles Tartumaal Tabivere alevikus raudteeäärsel alal 400 ruutmeetrit kulu.

Kell 14.20 sõitsid päästjad välja Jõgeva linna Pae tänava piirkonda, kus põles sada ruutmeetrit kulu.

Kell 15.07 põles Tartumaal Nõo alevikus 40 ruutmeetrit raudteeäärset kulu.

Ka Tartumaal Elva vallas Rämsi külas  põles enne poolt kaheksat õhtul mõnikümmend ruutmeetrit kulu.

Päästeamet hoiatab, et kulu põletada ja süüdata on keelatud, sest see on ohtlik tegevus, mille eest võidakse karistada. Lisaks  sellele, et tuli võib levida metsa või hoonetele, hukkuvad madalas heinas elutsevad pisikesed loomad ja pesitsemist alustavad linnud.

Kustutamata tikk, suitsukoni või lõkkest lennanud säde süütab kergesti krõbekuiva kulu ja tuulise ilmaga on põlengule väga raske piiri panna. Kulupõlengute kustutamiseks kulub palju päästjate aega ja jõudu ning võib viibida reageerimine tõsisematele õnnetustele, kus on ohus kellegi elu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles