Ainulaadse fotovõistlusega kutsutakse märkama linnaloodust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotokonkursi «Metsik linn» möödunud aasta võidutöö.
Fotokonkursi «Metsik linn» möödunud aasta võidutöö. Foto: Remo Savisaar

Fotovõistlusele «Metsik linn» oodatakse 27. maini fotosid, mis kajastavad nii looduse ilu kui ka valupunkte linnakeskkonnas.

Linnalooduse fotovõistlusega kutsutakse märkama loodust meie ümber linnas ning küsima, kas loodusel on inimeste kõrval seal hea või hoopis halb. Teist niisugust konkurssi, mis keskenduks just linnalooduse väärtustamisele, Eestis ei ole, ja see muudab võistluse ainulaadseks. «Inimese heaolu sõltub ju sellest, kuidas läheb loodusel. Tegelikult on inimene osake loodusest, kuid linnas elades kipume selle unustama,» sõnas konkursi korraldaja Veljo Runnel.

Runneli sõnul on oluline otsida linnakeskkonna ja looduse kokkupuutes tekkivaid probleeme. «Selle fotokonkursi puhul ei ole esikohal mitte tehniline teostus, vaid pigem linnalooduse märkamine ja soov seda esile tuua,» ütles Runnel. «Eelmisel aastal võitis konkursi Remo Savisaare foto luigest, kes oli hukkunud seetõttu, et inimesed toitsid teda. See on märk linnalooduse ja inimese kooseksisteerimisest, millel on ka tagajärjed.»

«Praegune kevadine aeg on kõige parem looduses viibida. Ootame põnevaid ja kõnekaid leide linnaruumist, kus tärkavad esimesed kevadtaimed või kus loomad-linnud oma asju toimetavad. Samuti on oodatud kriitilised tähelepanekud selle kohta, kuidas linnaloodust hoida ja säilitada või aidata linnas elavatel loomadel inimeste kõrval paremini elada,» lisas Runnel.

Fotokonkursile «Metsik linn» oodatakse töid 27. maini. Saabunud fotosid hinnatakse kahes vanuserühmas: esiteks lapsed ja kuni 15-aastased (k.a) noored ning teiseks üldarvestus, kus osavõtjate vanus ei ole piiratud. Konkurss on osa «Loodusfestival 2018» programmist. Festivali korraldab Tartu ülikooli loodusmuuseum 13.–16. juunini 2018 üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles