Tartlased tühjendavad tormiliselt kappe

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula Konsumi parklas olev rõivakonteiner oli täna lõuna ajal täis mis täis.
Ujula Konsumi parklas olev rõivakonteiner oli täna lõuna ajal täis mis täis. Foto: Margus Ansu

Ujula tänava Konsumi parklas olev rõivakonteiner oli täna lõuna ajal pilgeni täis, kotte ja kompse ihuvarjudega jätkus ka konteineri ümbrusse. Asja uurides selgus, et tartlased koristavad nii suure hooga oma kappe ja kummuteid, et agaralt töötavad rõivakonteinerite tühjendajad ei suuda nendega sammu pidada.

«Alguses tühjendati konteinereid paar korda ja siis kolm korda nädalas,» rääkis Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer. «Nüüd tehakse iga päev üks ring, selleks kulub viis tundi. Nii et kohe hommikul tühjendaja iga konteineri juurde ei jõua, läheb pisut aega.»

Kaheksa rõivakonteinerit seati Tartus oma kohtadele 28. märtsi õhtul ja järgmise päeva hommikuks olid need pilgeni kraami täis. Esimesel nädalal tõid tartlased konteineritesse neli tonni ihuvarje.

«Konteinerite soetamiseks toetust küsides prognoosisime, et aastaga koguneb neisse 30–40 tonni rõivaid, aga nüüd paistab, et tuleb kõvasti rohkem,» märkis Ülle Mauer. «Ehk on asi ka selles, et inimesed teevad praegu kodus kevadist suurpuhastust.»

Tartlaste auks tuleb öelda, et uusi rõivakonteinereid on kasutaud heaperemehelikult, rämpsu ja olmeprügi pole neisse sokutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles