Üle jõejää poodi suundunud mees pääses napilt uppumisest

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle päästeridvaga õnnestus Mustvee päästjatel eile Lohusuus Avijõel läbi jää vajunud mees kaldale tõmmata.
Selle päästeridvaga õnnestus Mustvee päästjatel eile Lohusuus Avijõel läbi jää vajunud mees kaldale tõmmata. Foto: Lõuna päästekeskus

Täna veidi pärast kella kahte laekus häirekeskusele ärev teade Mustvee vallas Lohusuu alevikus Avijõel läbi jää vajunud inimesest, kelle elu on ohus.

Sündmusele reageerisid Mustvee päästjad, kes ulatasid läbi jää vajunud 43-aastasele mehele päästeridva ning aitasid hädasolija kaldale.

Kuigi päästjad jõudsid kiiresti kohale, oli mees juba jääaugus olnud ligi veerand tundi ning pärast jääaugust pääsemist tegeles hädasolija turgutamisega kiirabi.

Mustvee komando meeskonnavanem Aleksandr Matrossovi sõnul oli üle jää minek äärmuslikult mõtlematu tegu. Hätta sattunud mees soovis minna poodi, kuid ei vaevunud jalutama sillani ning võttis teekonna ette üle jõejää.

«Jõel on ainult pudru, mida ei saa isegi jääks nimetada,» sõnas Matrossov.

Ta lisas, et päästeridva abil saab päästa inimest kaldast maksimaalselt 13 meetri kauguselt. Täna Lohusuus hädas olnud mees kukkus jääst läbi umbes 12 meetri kaugusel kaldast.

Alates 4. aprillist keelas päästeamet siseveekogude jääle mineku. Ilmaolud on järsult soojenenud ning veekogude jää ei kanna enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles