Eesti teatrirahvas ostis Tartu Uude Teatrisse nimelise istekoha

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leino Rei (vasakul) andis nimelise tooli ostmiseks kogutud raha üle Raul Oreškinile.
Leino Rei (vasakul) andis nimelise tooli ostmiseks kogutud raha üle Raul Oreškinile. Foto: Gabriela Liivamägi

NUKU teatri näitleja ja lavastaja Leino Rei tõi oma kolleegidele Tartu Uude Teatrisse (TUT) pealinnas Eesti teatriüldsuselt annetatud 500 eurot ja 100 rubla. TUT kasutab raha selleks, et endale osta hoone Lai 37, milles teater tegutseb praegu rentnikuna, ning luua selle ümber Tartu etenduskunstide keskus.

Leino Rei rääkis, et algatas rahakogumise NUKU teatris, aga kasutas ära ka selle, et teatripäeval märtsi lõpus võõrustas NUKU teater kogu Eesti teatriüldsust. «Üks võimalus oli panna raha anonüümselt kasti ja oli võimalik teha ka ülekanne,» ütles ta.

Kes saavad sellel kohal istuda? «Sümboolne toetusakt on suurema tähtsusega. Küll istujad ka ennast kuidagi ära jagavad,» ütles ta.

Eesti teatri nimeline tool asub TUTi saali ühes tagumises nurgas: 12. rida, koht 156. Rei selgitusel saab sealt Eesti teater jälgida teatriuuendusi, mis laval toimuvad, ja samas hoida pilk peal sellelgi, kuidas publik need uuendused vastu võtab.

TUTi juhi Raul Oreškini jutu järgi saab esimese kutse Eesti teatri kohale sügisel esimest uuslavastust vaatama Leino Rei kui teatrirahvalt rahakogumise algataja.

TUTi projektijuhi Marie Kliimani sõnul on Eesti teatri nimeline istekoht rahakogumise aktsioonis järjekorras 33. müüdud tool, pärast seda on leidunud veel kolm ostjat. Üks nimeline istekoht maksab 500 eurot.

Tartu etenduskunstide ehk teatrikeskuse sündi saab toetada ka TUTi 10. sünnipäeva puhul ilmuva raamatu ostmisega. Kliimani sõnul on trükis kujundamisel, esitlus ja ühtlasi teatri sünnipäevapidu on24. mail. Majaostukampaaniasse kuulub ka Narvas suvel toimuva «Kremli ööbikute» lavastuse piletite müük. Praeguseks on müüdud peaaegu kolmveerand piletitest.

Kokku on praeguseks majaostu toetusi laekunud 205 000 eurot ehk üle 61 protsendi tarvilikust.

Raul Oreškin näitab, et ümbrikus oli eurode hulgas ka 100 rubla.
Raul Oreškin näitab, et ümbrikus oli eurode hulgas ka 100 rubla. Foto: Gabriela Liivamägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles