Emajõe kaitsjad korraldavad tselluloositehase vastu inimketi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Emajõe keti» Facebooki lehel on tselluloositehase vastu protestijaid ligi 2000.
«Emajõe keti» Facebooki lehel on tselluloositehase vastu protestijaid ligi 2000. Foto: Erakogu.

Ürituse «Emajõe kaitseks» vastu on huvi tundnud juba ligi 2000 inimest. Inimketi eesmärk on avaldada toetust Tartu linnavolikogu pöördumisele lõpetada tselluloositehase eriplaneering.

Toetust on võimalik avaldada mitte ainult Tartus, vaid kõikjal. Tuleb ainult moodustada pere või sõpradega kett linnast väljas Emajõe kallastel või kus iganes Eesti või maailma veekogu ääres ning saata oma ketist foto inimketi korraldajatele. Tehniline lahendus on teostamisel.

«Emajõe sümboolse kaitseaktsiooniga rahvusülikooli sünnilinnas Tartus tahame Eesti ühiskonnale ja eeskätt valitsusele öelda, et toorpuidu väärindamiseks ja riigile tulu tootmiseks on ajakohasemaid võtteid kui 1884. aastal patenteeritud Kraft-tehnoloogia,» kirjutavad korraldajad sotsiaalmeedia lehel. «Majandusliku kasu nimel ei saa ohvriks tuua praegugi mitte just parimas seisundis olevat Emajõge ja Peipsi järve ning 100 000 tartlase ja tartumaalase elu- ja töökeskkonda,» kirjutatakse Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles