Galerii: selgusid Tartu parimad noored võimlejad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud pühapäeval peeti Aneelinna spordimajas igakevadised Tartu meistrivõistlused ilu- ja rühmvõimlemises. Võisteldi mini-, laste-, noorte-, juuniori- ning meistriklasside A ja B gruppides. Tartu linna meistritiitel omistati parimale ilu- ja rühmvõimlejale.

Võistlustel osalesid võimlemisklubid Rütmika, Janika, Tartu Spordiselts Kalev/VK Diiva ja Danja Ilvese võimlemisklubi, kokku käis võistlusplatsil ligi pooltuhat võimlejat. Tartu meistriks iluvõimlemise meistriklassis krooniti Maris Meikar võimlemisklubist Janika (treenerid Evelin Daniel, Maire Kamarik, Cristel Langell, Jelena Karpova). Rühmvõimlemise meistriks krooniti võimlemisklubi Janika rühm Wonder (treenerid Grete Reimand ja Helena Puusepp).

«Kindlasti on rühmvõimlemine tüdrukute seas üks populaarsemaid spordialasid, kuid ujumine ja tantsuklubid pakuvad meile nüüd juba konkurentsi. Kuna ala on raske, siis võimlejad ei jää trenni tegema ja loobuvad enne juunioride klassi jõudmist,» ütles võistluste peakorraldaja, võimlemisklubi Janika juhataja Nevel Mölder. «Praegu on juunioride klassis päris palju noori võimlejaid, loodame et nad jäävad edasi võistlema ka meistriklassis.»

Meistrimedalid anti välja nii ilu- kui rühmvõimlemises meistri- ja juuniorklassis kolmele parimale võimlejale ning kolmele parimale rühmale. Lasteklassides autasustati  meistrimedalitega esikohale tulnud võimlejaid.

 

Tartu meistrid iluvõimlemises vanuseklasside kaupa.

Meistriklass (2002 ja vanemad)

I koht Maris Meikar, VK Janika

II koht Andra Palla, TSS Kalev/VK Diiva

III koht Mirelle Uibokand, TSS Kalev/VK Diiva

Juuniorklass (2003–2005)

I koht Narine Grigorjan,  TSS Kalev/VK Diiva

II koht Vanessa Kivirand, VK Rütmika/SK Nord

III koht Gerda Jäe, TSS Kalev/VK Diiva

Noorteklass (2006-2007) – Karina Krit, TSS Kalev/VK Diiva

Lasteklass (2008-2009) – Valeria Valasevitš, VK Rütmika

Miniklass (2010) – Ketri Taaber, TSS Kalev/VK Diiva

Miniklass (2011) – Regita Veide, VK Rütmika

Rühmvõimlemise tihedas konkurentsis saavutas sel aastal neli meistritiitlit VK Janika, üks meistritiitel läks VK Rütmikale.

Rühmvõimlemise Tartu meistrid.
Rühmvõimlemise Tartu meistrid. Foto: Andrek Assor

Tartu meistrid rühmvõimlemise meistriklassis on Team Wonder (VK Janika) koosseisus  Ilona Aigro,  Katrin Fessak, Marleen   Viinapuu, Mariann Klaassen, Greete Korol, Annela Seliste, Helena Seliste, Lotte Vahelaan ja Elina Ribelus. Võistkonna treenerid on Grete Reimand ja Helena Puusepp.      

Juuniorklassi parimaks osutus rühm Mireth (VK Janika) koosseisus Elis Pauljukaite, Rosè Marie Riitsalu, Maria Eensoo, Keiti Lass, Carmen-Ly Lubi, Kristin Põder ja Kaisa Tamm. Treenerid on Kristin Laupa ja Helena Puusepp.

Juunioride hõbemedalid võitis VK Rütmika rühm Junior Team koosseisus Gabriele Eensoo, Keliis Lillemets, Augustiine Tamme, Elis Themas, Grete Toomsalu, Ingrid Veermäe, Sandra Liisa Aduson, Eliise Antonov, Birgit Paidre, Kätriin Pärnamäe, Laura Liis Peetso ja Liis Ernits. Võistkonna treenerid on Maarja Jaanovits ja Laura-Liisa Kruusamäe.

Pronksmedalitele tuli esimest aastat juuniorklassis võistlev rühm Grisete (VK Janika) koosseisus Vita Enok, Sonja Kaur, Christina Kodanik, Helena-Liisa Moks, Emily Ronk, Kleer Siigur, Roberta Solom, Mariin Kala ja Kristine Munitsõn. Treenerid on Helen Linnok ja Helena Puusepp.

Rühmvõimlemise juuniorklassi parimad.
Rühmvõimlemise juuniorklassi parimad. Foto: Andrek Assor

Noorteklassi meistriteks tuli VK Janika rühm Dondella koosseisus Mia Marta Tärgla, Eliis Aid, Emilia Margaret Katrin Kums, Laurika Lukjanova, Terit Michelle Sild, Laura Vahejõe, treenerid Airi Pärn, Maris Pagel ja Helena Puusepp.

Lasteklassi meistrimedalid said kaela VK Rütmika rühm Lepatriinud I, koosseisus Kirke Veski, Marii Elis Jürisoo, Karolina Kuusik, Anete Reinvald, Liina Sarv, Riin Parts, Nora Kork. Rühma treenerid on Kadri Rohtmets ja Tatjana Joosep.

Miniklassi meistritiitel läks VK Janika rühmale Elyse I. Rühma kuuluvad Karolina Birk, Miriam Kabanova, Erin Lemendik, Annabel Metsmägi, Käty-Ly Nugin, Bianca Alyssa Sabre, Mariett Sada, Anna Šarapova, Beatrice Tannenberg, treenerid on Helen Linnok ja Helena Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles