Muudkui paisuv varesekoloonia räuskab ja läbustab

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia tänava elanik Liia Padar on sunnitud igal kevadel rookima valgeid plärakaid ja oksarisu, mis varestel pesaehituse käigus maha pudeneb, paraku otse tema koduvärava juurde.
Riia tänava elanik Liia Padar on sunnitud igal kevadel rookima valgeid plärakaid ja oksarisu, mis varestel pesaehituse käigus maha pudeneb, paraku otse tema koduvärava juurde. Foto: Margus Ansu

Tammelinnas Soinaste bussipeatuse juures elav Liia Padar luges eelmisel aastal oma koduvärava kõrval vahtra otsas kokku kaheksa varesepesa. Sel kevadel on neid juba kümme ja näikse, et sulelised on alustanud veel ühe pesa punumist.

Linde luges Liia Padar eelmise nädala ühel õhtul kokku 32, aga pole kindel, et kõik parasjagu kohal olid. Ta pole seda revisjoni teinud suurest linnuhuvist, vaid põhjusel, et varesed on naabrina häirivalt lärmakad ja eriti nüüd, pesaehituse aegu, risustavad pesapuualust nõnda, et koristamine tundub lausa mõttetu. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles