Tartu linnaraamatukogu tähistas sünnipäeva kõnekoosolekuga

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnekoosolekul esinenud Ahto Lobjaka ettekanne «Silmad kuklas» käsitles muu hulgas inimkonna vastutustunde puudumist looduse ees.
Kõnekoosolekul esinenud Ahto Lobjaka ettekanne «Silmad kuklas» käsitles muu hulgas inimkonna vastutustunde puudumist looduse ees. Foto: Kristjan Teedema

Athena keskuses leidis eile aset kõnekoosolek, mis oli pühendatud Tartu linnaraamatukogu 105. sünnipäevale. Sündmus kandis nime «Kas praegu on otsustav hetk».

Tartu linnaraamatukogu direktori Asko Tamme sõnul oli seoses raamatukogu sünnipäevaga oluline juhtida inimeste tähelepnu teemadele, mis on laiemad kui igapäevaeluga seonduvad küsimused. Ettekannetega esinesid psühholoog Jüri Allik, kirjanik Jaak Jõerüüt ja kolumnist Ahto Lobjakas. Kohvipausile järgnevas vestlusringis vestlesid publikuga Jüri Allik, Müürilehe kirjandustoimetaja Maia Tammjärv ja Jaak Jõerüüt. Vestlust juhtis Valdur Mikita.

«Suur osa inimesi tajub, et maailmas on erinevad kriisid. Näiteks looduskriis ja poliitiline kriis. On piirkonnad, kus on pidevalt sõjad, mis võivad laieneda ja tuua kaasa märkimisväärseid probleeme. Eesti kriis on poliitiline usalduskriis. Paljude inimeste arvates paistab just praegu olevat teatud mõttes otsustav hetk,» avas Tamme sündmuse tausta.

Ta arutles, et kui praegune ajahetk on määrav ja otsustav, peaks me mõtlema, kuhu poole liikuda.

«Püüdsime kõnekoosoleku sellest lähtuvalt kokku panna,» märkis Tamme. Ta jäi koosoleku esinejatega rahule. «Igaüks vaatas seda natuke oma vaatenurgast. Ma arvan, et need inimesed, kes saalis istusid, said sellele küsimusele ka teatava vastuse,» ütles Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles