Juuratudengid pidasid Riigikohtus lahingu

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna imiteerisid Tartu ülikooli õigusteaduse tudengid Riigikohtus kohtuprotsessi. Leidis aset Harjutuskohtu võistluste finaal, kus olid võidukad bakalaureuse astme kolmanda kursuse tudengid Johanna Lumiste, Andri Rohtla, Liisa Maria Kuuskmaa ja Martin Järve.

«Oli hästi pingeline ja tasavägine, pealtvaatajaid oli rekordarv. Kohtunikud armu ei andnud ja küsimused olid teravad ning keerulised,» ütles sündmuse üks korraldaja, Mirell Prosa.

Üritus algas hommikuste eelvoorudega. Finaalis maha peetud kohtuprotsess kestis kokku tund aega ning selles hindas võistlejaid kümmest Eesti tuntud juristist koosnev žürii. Parima oraatori ehk kõneleja tiitli sai Martin Järve.

Harjutuskohtu võistlused on õigusteaduse üliõpilaste jaoks korraldatavad, eri õiguse valdkondi hõlmavad võistlused, millel jäljendatakse kohtupraktikas peetavat terviklikku kohtuprotsessi. Harjutuskohtu võistlust saab pidada õppevormiks, mille abil saavad õigusteaduskondade üliõpilased end proovile panna kohtus esinedes, samuti on oluline kontaktide loomine ja suhete edendamine erinevates kõrgkoolides õppivate tudengite ning tegevjuristide vahel.

Oli hästi pingeline ja tasavägine, pealtvaatajaid oli rekordarv. Kohtunikud armu ei andnud ja küsimused olid teravad ning keerulised, ütles sündmuse üks korraldaja, Mirell Prosa.

Harjutuskohus täiendab õppemeetodina akadeemilist õigusharidust, edendades juuratudengite praktilisi oskusi. Kohtuvõistlus võimaldab üliõpilastel välja arendada ja proovile panna oma analüüsivõimet, loogikat, reaktsioonikiirust ja retoorilisi oskusi teooria praktikaga ühendamisel. Tulevaste juristide koolitamisel on oluline, et neil eksisteerib reaalne võimalus arendada oma eneseväljendusoskust ja kõnekunsti, mis juristitöös on asendamatud. Harjutuskohtu võistlusest osavõtmisega saavad paljud esimest korda proovile panna juristile vajaminevaid oskusi ilma, et väiksemate äparduse korral kliendid ohtu satuksid. Võistlusel osalejate hulgas ei ole kaotajaid, kõik võidavad teadmistes.

Eesti Harjutuskohtu Selts korraldab võistlusi igal aastal. Osaleda võivad kõik Eesti kõrgkoolide õigusteaduskondadesse immatrikuleeritud üliõpilased. Võistlustel osalemine võimaldab tudengitel õppida paremini tundma Eesti õigussüsteemi, omandada põhjalikumad teadmised kaasusega seotud õigusvaldkondadest ning laiendada teoreetilisi teadmisi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles