Parim spordiraamat räägib loo Eesti võrkpallimeeskonnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel Mart Roosna raamatuesitlusel Apollo raamatupoes
Avo Keel Mart Roosna raamatuesitlusel Apollo raamatupoes Foto: Mailiis Ollino

Täna leidis Dorpati konverentsikeskuses aset Eesti Olümpiaakadeemia aastakonverents, millel kuulutati välja 2017. aasta parim spordiraamat. Konverentsil esinesid nii treenerid kui PyeongChangi taliolümpiamängudel eestlastest parima koha saanud Saskia Alusalu.

Koostöös Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumiga kuulutati välja tänavu juba seitsmes Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitja, kelleks sai Märt Roosna teosega «Terava keelega. Avo Keele ja Eesti võrkpallimeeskonna lugu». Auhinna suurus on 1000 eurot, lisaks premeeriti Märt Roosnat Jass Kaselaane skulptuuriga.

Aastakonverentsil leidis aset ka PyeongChangi taliolümpia arutluskoosolek ja peeti Eesti Olümpiaakadeemia täiskogu. Päeva esimeses pooles toimunud arutluskonverentsil «PyeongChang 2018» esinesid Anti Saarepuu ja Indrek Tobreluts, olümpiasportlane Saskia Alusalu ning kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn.

Presenteeriti ka uut stendnäitust «Olümpia ja mängud: pidu meis enestes». Näitus käsitleb teemasid nagu olümpiaharidus, kooliolümpiamängud, Eesti sportlased olümpiamängudel ja Eesti Olümpiaakadeemia. Näitus hakkab rändama mööda koole ja selle on kokku pannud Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles