Väärikate ülikoolis lõpeb esimene õppeaasta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikool. Loengut peab professor Marju Lauristin.
Väärikate ülikool. Loengut peab professor Marju Lauristin. Foto: Sille Annuk / Postimees

Neljapäeval saavad tunnistused esimesed Tartu Ülikooli väärikate ülikoolist osavõtjaid, keda on kokku 264.


Lõpetajaid tervitavad Tartu linnapea Urmas Kruuse ja elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen. lühiloengu «Väärtustest ja väärikusest» peab professor Tõnu Lehtsaar, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Väärikate ülikooli kevadsemestri kaheksas loengus räägiti Eesti inimarengu probleemidest, rahvastikuküsimustest, genealoogiast, põlvkondadevahelisest suhtlemisest, kinnisvaratehingutest, kirjandusest jm. Lisaks sai teoks pikem saksa keele ja kultuuri kursus.

Tunnistuse saamise eelduseks oli vähemalt pooltel loengutel osalemine. Õppetööd viisid läbi Tartu Ülikooli professorid, teadlased ja oma ala spetsialistid.

Õppijad on peamiselt Tartust ja Tartumaalt, aga ka Tallinnast, Harjumaalt, Viljandimaalt ja Võrumaalt. Enamikul osalejatest on kõrgharidus, osalejate keskmine vanus on veidi alla 70 eluaasta. Vanim õppija on 86-aastane.

Väärikate ülikool jätkub ka uuel õppeaastal ning laieneb ka Tallinnasse.

Esimesed väärikate ülikooli lõpetajad saavad tunnistuse kätte Tartu Ülikooli aulas 26. mail kell 12–14 peetaval aktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles