Kõrgem sõjakool tähistab aastapäeva Tartus patrullvõistlusega

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool tähistab täna oma 99. aastapäeva traditsioonilise patrullvõistlusega Tartu linnas. Selleks kogunesid kadetid kell 9.30 piduliku jalutuskäiguga Raekoja platsile, kus nad alustasid Tartu linnapea Urmas Klaasi heade sõnade saatel sõjalis-sportlikku teekonda.

Võistkonnad on kokku pandud erinevate riikide kadettidest. Kohale on tulnud nii soomlased, rootslased, poolakad, lätlased ja teised lähiriikide esindajad.

Kõrgema sõjakooli ülem major Erkki Roosnurm andis teada, et kadettidel tuleb läbida kümme kontrollpunkti, kus on tarvis lahendada erinevaid ülesandeid. Nii said tulevased ohvitserid lisaks tüüpiliste oskuste näitamisele proovida kätt ka näiteks spagettidest torni ehitamisel.

Spagettidest torni ehitamise ülesande kontrollpunkt asus Ahhaa teaduskeskuses. Eesmärk oli teha võimalikult kõrge ehitis, mis suudaks tipus kanda vahukommi.

Kõrvalseisjatele võis see näida naljakas, ent tulevasi ohvitsere ülesanne ei heidutanud. «Juhid on juhid igal pool, mistõttu meeskonnatöö huvides tuleb sageli kastist välja mõelda,» ütles kadett Julius Air Kull.

Lätist pärit kadett Emils Ripa hinnangul pidid meeskonnaliikmed intensiivselt üksteisega suhtlema, et saavutada parimat tulemust. «See test oli väga naljaks, loodame, et järgmised ülesanded pakuvad rohkem militaarsemaid väljakutseid,» märkis ta.

Mundris mehed ja naised liiguvad täna ringi Annelinna, Karlova, Kesklinna, Maarjamõisa, Supilinna, Tammelinna, Tähtvere ja Vaksali linnaosades. Võistlus lõpeb kella viie paiku õhtupoolikul Riia mäel kaitseväe ühendatud õppeasutuse juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles