Politsei tabas arvatava kirikusüütaja joobespäi autoroolist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kirik
Otepää kirik Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Politsei tabas nädalavahetusel mehe, keda kahtlustatakse kirikute uste süütamises kolmes lähestikku asuvas Lõuna-Eesti vallas.


Reedel, 20. mail kella 23.50 paiku teatas Urvaste kiriku kellamees, et Võrumaal Urvaste vallas on süüdatud kiriku uks. Põlengu kustutasid kiriku töötajad oma jõududega. Ukse välispinnale jäid järgi tahmajäljed, vahendas Lõuna prefektuur.

Paar tundi hiljem, 21. mail kella 2.24 ajal teatati politseile, et Põlvamaal Kanepi vallas on samuti kiriku uks põlema süüdatud. Selgus, et kiriku peauksele ja käärkambri uksele oli valatud süttivat vedelikku ning need seejärel süüdatud.

Tuletõrjesüsteem andis läheduses elavale kirikutöötajale telefonile häire. Töötaja kustutas põlengu pulberkustutiga. Mõlemale uksele jäi pindmine tahmajälg.

Lisaks avastas politsei, et Valgamaal Otepää linnas on kiriku peauks ja ukseesine üle valatud süttiva vedelikuga. Uksel siiski põlemisele viitavaid jälgi ei avastatud.

21. mai ööl peatasid politseinikud kella 3.20 paiku sõiduauto, mida juhtis alkoholijoobes 32-aastane mees. Kontrollimise käigus selgus, et meest on alust kahtlustada kirikuuste süütamises.

«Kahtlustatavat ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud ning praegu on mees kahtlustatavana üle kuulatud - ta tunnistas puhtsüdamlikult oma süü üles,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Külli Zimm.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles