Tartu erakogud paistavad silma Leedus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade kunstikoguja Mart Eriku 
kollektsioonist pärinevate teoste välja­panekule Vilniuse rahvusgaleriis. Vasakul on näha valikut Tartu sõprus­konna kunstnike töödest ja paremal Raul Rajangu loomingut.
Vaade kunstikoguja Mart Eriku kollektsioonist pärinevate teoste välja­panekule Vilniuse rahvusgaleriis. Vasakul on näha valikut Tartu sõprus­konna kunstnike töödest ja paremal Raul Rajangu loomingut. Foto: Kadri Asmer

Täna avatakse Vilniuses tegutsevas rahvusgaleriis näitus Leedu ja Eesti 20. sajandi teise poole sellistest kunstiteostest, mis on väljapanekusse küsitud nende kahe riigi erakogujatelt.

Näituse üks neljast kuraatorist on tartlane Kadri Asmer (pildil), kelle andmeil on Eestist esindatud Matti Miliuse, Mihkel Lemberi ja Mart Eriku ning Mart Lepa ja Henn Kochi kogud, kusjuures kolm esimesena nimetatut on Tartust. Miliuse osa on kureerinud Raivo Kelomees, ülejäänud Eesti osa aga tartlasest kunstiajaloolane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles