Õpilaste teadusfestival toob kokku parimad uurimistööde tegijad ja teadushuvilised

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12.-13. aprillini ERMis toimuva Õpilaste Teadusfestivali 2018 korraldajad Margit Lehis (vasakul) ja Liina Raju.
12.-13. aprillini ERMis toimuva Õpilaste Teadusfestivali 2018 korraldajad Margit Lehis (vasakul) ja Liina Raju. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

​Eesti Teadusagentuur korraldab 12.-13. aprillil Tartus, Eesti Rahva Muuseumis, Õpilaste teadusfestivali, kus tunnustatakse õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimaid

Festivalil näitavad oma tööd 100 parima uurimistöö autorid ja ligi 30 algklasside õpilast. 50 teaduse populariseerijat pakub võimalusi uurimiseks ja isetegemiseks, sealhulgas toimub põnevaid etteasteid, mänge ja katseid; esinevad Rakett69 ja teadusteatrid, osaleda saab töötubades ja kohtuda suurel laval teadlaste ja inseneridega.

Senisest keskkonnasõbralikumalt korraldatud festivalil saab generaatorjalgratastega mobiili laadida ja näidatakse populaarset filmi «Sinine», mis räägib mereelustikust ning plastireostuse mõjust meredele.

Õpilaste teadustööde riikliku konkursi eesmärk on toetada koolides toimuvat uurimuslikku õpet ning tunnustada uurimistööga tegelevaid noori ja nende juhendajaid. 17. korda toimuvale konkursile esitati sel aastal 158 tööd 58 koolist. Konkursi auhinnafond on 11 400 eurot ja riiklike preemiatega tunnustatakse nii tööde autoreid kui nende juhendajaid. Eripreemiaid annavad üle 29 organisatsiooni. Oma lemmiku saavad valida ka teadusfestivali külastajad. Riikliku konkursi autasustamine algab 13. aprillil kl 14.15.

Festivali aitab Eesti-Läti koostööprojekti «Keskkonnasõbralikud avalikud üritused» toel  korraldada Tartu loodusmaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles